A legendás F1-es pilóta szerint Leclerc nem menekülhet el a Ferraritól

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, péntek, Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc gets ready for the first practice session ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 28, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az egykori Forma-1-es pilóta, Damon Hill szerint a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc az olasz istállónál ragadt, és nincs esélye arra, hogy egyhamar csapatot váltson.

Charles Leclerc 2019 óta a Ferrari versenyzője, ám ez idő alatt nemhogy világbajnoki címet, még futamot se nagyon tudott nyerni - mindössze öt győzelmet tud felmutatni a monacói pilóta.

Az elmúlt hetekben napvilágot láttak olyan hírek, hogy Leclerc szívesen menne a Mercedeshez, azonban Miamiban azt nyilatkozta, hogy ő a Ferrarival szeretne nyerni, a Mercedesnek pedig az az elsődleges célja, hogy Lewis Hamiltonnal meg tudjanak egyezni a hosszabbításról.

A formula.hu megírta, hogy a korábbi világbajnok F1-es pilóta, a brit Damon Hill szerint Leclerc-nek egyelőre nincs esélye arra, hogy távozzon a Ferraritól.

Charles Leclerc-nek eddig még nem volt esélye a vb-győzelemre a Ferrarival Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Úgy gondolom, hogy most ott ragadt a Ferrarinál egy időre. Igazi lehetősége nem volt még a vb-címért harcolni.

Voltak ugyan jobb periódusok, de aztán beleszürkültek a mezőnybe, na meg persze azért ő is sokszor hibázik még" - elemezte a monacói helyzetét Hill.

a Mercedes pedig biztos, hogy Lewisszal szeretne egyezségre jutni mindenek előtt, emellett pedig úgy gondolom, hogy Charles és a Ferrari egy tökéletes páros. Azt gondolom, hogy náluk fog maradni, amíg nem kap egy olyan autót, amellyel valóban esélye lesz a győzelemre" - tette hozzá a legendás pilóta.

Leclerc a 2023-as idényben jelenleg 34 ponttal a 7. helyen áll a pontversenyben.