Visszatérhet az egyik legendás pálya a Forma-1-be

auto-prix Horizontal
A Maláj Nagydíj 2017-ben került ki a sorozatból
Vágólapra másolva!
A Malajziai Motorsport Szövetség elnöke szerint az utóbbi évek reménytelen időszaka után visszatérhet a Forma-1-be a Maláj Nagydíj.

Malajziában 1999-től kezdtek el világbajnoki futamokat rendezni, minden évben Sepangban tartották az eseményt, ám 2017 végén kiesett a versenynaptárból a népszerű helyszín.

Az M4 Sport megírta, hogy a Malajziai Motorsport Szövetség elnöke, Mokhzani Mahathir szerint az ország szívesen rendezne újfent F1-es futamot, amennyiben pénzügyi szempontból megfelelő ajánlatot kapnak.

"Ami a házigazdaszerepet illeti, az nem jelentene problémát. A kérdés sokkal inkább az, hogy ki fogja fizetni a versenyrendezést, és hogy megengedhetjük-e magunknak a futamot, vagy sem.

Fogalmam sincs, hogy jelenleg egészen pontosan mennyi a versenyrendezési díj, de egészen biztos vagyok benne, hogy magasabb, mint 2017-ben volt, amikor abbahagytuk" - fogalmazott a szakember, hozzátéve, a mai napig hallja, hogy a versenyzők és a rajongók is hiányolják Sepangot.

A Maláj Nagydíj 2017-ben került ki a sorozatból Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

A szervezőkkel mindig is jó kapcsolatot ápoltunk. 1996 óta ismerjük őket, vagyis azóta, hogy elkezdtük a tárgyalásokat a futamról. Szóval csak idő kérdése" - tette hozzá a szövetség elnöke.