Hatalmas veszélybe került, eltörölhetik az imolai versenyhétvégét

Forma-1, rajt, Emilia Romagna Nagydíj 2022, futam
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen (front ) leads the grid followed by Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc and Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez during the Emilia Romagna Formula One Grand Prix at the Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari race track in Imola, Italy, on April 24, 2022. (Photo by GUGLIELMO MANGIAPANE / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetek időjárása és a következő napokra jósolt csapadékmennyiség miatt nem kizárt, hogy mégsem rendezik meg a jövő héten esedékes Emilia Romagna Nagydíjat.

Az elmúlt másfél hétben szinte folyamatos esőzés van jelen Észak-Olaszországban, az emiatt bekövetkezett árvizeknek és földcsuszamlásoknak köszönhetően pedig már több halálos áldozata is volt, és emberek veszítették el az otthonaikat.

A természeti jelenség középpontjában álló Bolognától mintegy 40 kilométerre fekszik az imolai versenypálya, ahol május 19-21-ei hétvégén kerül(ne) sor az Emilia Romagna Nagydíjra.

Tavaly Verstappen nyert Imolában, idén talán lehetősége sem lesz rá Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Sajtóhírek szerint ugyan a Forma–1 vezetősége továbbra is úgy tervezi, hogy meg lesz tartva a versenyhétvége. A meteorológiai előrejelzés szerint azonban a következő napokban is óriási esőzés várható a térségben, és

a vasárnapi adatok alapján a teljes nagydíjhétvége viharos-csapadékos lesz, akár még a villámlás sem kizárt,

így elképzelhető, hogy részben vagy teljesen módosulni fog a szezon 6. futamának időpontja.