Sergio Pérez apja durván elvetette a sulykot a fiával kapcsolatban

F1 Grand Prix of Miami - Qualifying GettyImageRank1 Motorsport Formula One Racing Talking Netherlands Mexico USA Florida - US State Miami Formula One Grand Prix Arranging Photography Qualification Round Parc Ferme Red Bull Racing Red Bull Ninth Topix Best
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Pole position qualifier Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing and 9th placed qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talk in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 06, 2023 in Miami, Florida. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Ayrton Senna és Alain Prost legendás párosához hasonlította Max Verstappen, valamint fia küzdelmét a Red Bull színeiben Sergio Pérez édesapja.

Idősebb Péreznek annyiban - részben - igaza van, hogy fia és a kétszeres holland világbajnok az idény első öt versenyén magasan a mezőny fölé nőtt, hiszen nem csupán valamennyi nagydíjat megnyerték, de négyszer a Red Bull két pilótája állhatot ta dobogó két legfelső fokán.

Csakhogy egyrészt az 1980-as évek végének és '90-es évek elejének mezőnye a mainál kiegyenlítettebb volt, és, ami még fontosabb: tragikus halála előtt Senna három, míg pályafutása során Prost négy világbajnoki címet gyűjtött be. Ettől pedig még nagyon messze van a két fiatalember...

Az is igaz, hogy Pérez és Verstappen nagy csatákat vívnak a pályán, és ugyan mindig tisztelettel beszélnek egymásról, de barátságról szó sincs köztük. Ugyanakkor attól még messze vannak, hogy úgy menjenek ölre az aszfaltcsíkon, ahogy Senna és Prost tette például az 1989-es Japán Nagydíjon:

Az 1989-es idényzárón Sennának győznie kellett, hogy megvédje a vb-címét, a 46. körben azonban, amikor megpróbálta megelőzni a franciát, a két autó összeakadt - nem zárható ki a szándékosság a látványosan lassabb Prost részéről. Míg a francia feladata a versenyt, addig Sennát visszatolták a pályára, megnyerte a futamot, de később kizárták, mivel kihagyott egy sikánt. De ez csak egy epizód a filmre kívánkozó közel évtizedes rivalizálásból: