Mindenkit megnyugtatott a folytatással kapcsolatban a Ferrari pilótája

F1 Grand Prix of Miami GettyImageRank2 Motorsport Formula One Racing USA Grid Pattern Monaco Florida - US State Miami Formula One Grand Prix Ferrari Photography Ferrari F1 Team Former PersonalityInQueue Charles Leclerc - Race Car Driver Miami Internationa
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari walks out onto the grid prior to the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. Chris Graythen/Getty Images/AFP (Photo by Chris Graythen / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Pozitív hangvételű nyilatkozatot adott a Ferrari versenyzője, Charles Leclerc a csapat számára inkább kudarccal, mint sikerrel zárult Miami Nagydíj után.

Az idény ötödik versenyén a Scuderia egy felemás időmérő (Carlos Sainz 3., míg Leclerc 7. lett) után a futamon sem tudott javítani, előbbi versenyző 5., míg utóbbi itt is hetedik helyen zárt. A fiatal monacói azonban egyáltalán nincs elkeseredve, sőt nagyon is optimistán nyilatkozott a Formula1.com oldalnak.

Először is leszögezte, hogy teljes mértékben megbízik a téli szünetben érkezett új csapatvezető, a rendkívül tapasztalt Frederic Vasseur döntéseiben, és szerinte a francia mindent a helyére fog tenni az előző idény végére kissé széteső csapatban. De ehhez időre van szüksége.

Charles Leclerc nem hagyja, hogy elhúzzák a Ferrari nótáját Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Chris Graythen

"Még csak most látott hozzá a munkához. Eddig azzal telt az idő, hogy igyekezett a lehető legalaposabban kielemezni mindent a csapat körül. Lehetőleg minél gyorsabban, hogy mihamarabb meg tudja hozni a csapat számára fontos és helyes döntéseket. Azt hiszem, hogy a munka nagyja még csak most jön, szóval majd meglátjuk" - mondta Leclerc, aki lévén tulajdonképpen honfitársa a francia csapatvezetőnek, sokat beszélget Vasseurrel, és tisztában van az új fönök rövid- és középtávú terveivel.

"Teljes mértékben mögötte állok és megbízok benne - szögezte le a monacói pilóta. - Meggyőződésem, hogy helyesek a döntései, és jó irányba halad a csapat."