Agyelszívással javítana a helyzetén az Alpine

Horizontal
Pierre Gasly, az Alpine (elől) és Fernando Alonso, az Aston Martin versenyzője
Vágólapra másolva!
Nem lehetnek elégedettek a szezon első öt veresenye után az Alpine irányítói, és nem is szeretnének megelégedni az eddigi eredményekkel. Otmar Szafnauer pedig már a megoldást is felvillantotta.

Az előző idényben meglepően jól teljesítő franciáknak eddig a legjobb eredményük egy-egy nyolcadik hely Pierre Gasly és Esteban Ocon révén. Ez pedig elég sovány a többre hivatott francia istállótól. Otmar Szafnauer csapatfőnök sem elégedett, és újságírók előtt el is árulta, hogy képzeli el a felzárkózást.

"Az Aston egy csomó, de tényleg egy csomó embert elszipkázott a Mercedestől és a Red Bulltól. Nem csak azt a kettőt, Dan Fallowst és Eric Blandint, akiről mindenki tud. Két dolog kell, ha előre akarsz lépni. Mondok erre egy példát. A Red Bull fejlesztési részlegén 50 ember dolgozik.

Nos, mi ezt szeretnénk. Szeretnénk megszerezni egy ilyen koponyát, aztán pedig 37-ről 45 fősre bővíteni a fejlesztési részlegünket hét szenior aerodinamikai mérnökkel" - beszélt őszintén Szafnauer.

Azonban az Alpine-nál is tisztában vannak vele, hogy a költségplafon miatt nem egyszerű új emberek toborzása, különösen nem más csapatoktól, hiszen nagy valószínűséggel többet kell nekik ajánlani, mint, amit előző munkahelyükön keresnek.

"Ha meg tudod adni, amire vágynak, akkor átjönnek" - mondta okosan a csapatvezető.