Irány az IndyCar vagy a NASCAR? Lewis Hamilton szívesen kipróbálná magát Amerikában

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2023, szombat, Lewis Hamilton
Mercedes' British driver Lewis Hamilton examines his car during the third practice session of the 2023 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 1, 2023. (Photo by Paul CROCK / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a jövőben nyitottan áll hozzá az amerikai versenysorozatokhoz, azonban egyelőre még kizárólag a Forma-1-re összpontosít.

A hétszeres világbajnok szerződése 2023 végéig szól a Mercedes csapatával, és bár egyelőre nem írták alá a felek a szerződéshoszabbítást, ez a jövőben jó eséllyel megtörténik majd.

Ennek ellenére Lewis Hamilton arra is nyitott, hogy majd kipróbálja magát Amerikában.

Hamilton nemrég egy interjúban arról beszélt, rendkívül érdekesnek tartja az amerikai versenysorozatokat, például az IndyCart vagy a NASCAR-t. A most 38 esztendős versenyzőt arról kérdezték nemrég, szívesen vezetné-e a fent említett sorozatok versenyautóit, így felelt: „Évekkel ezelőtt cseréltem már autót Tony Stewarttal, ami szórakoztató volt!" - írja az F1vilag.

Lewis Hamilton a jövőben kipróbálná magát Amerikában Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Imádnám, ha kipróbálhatnám a NASCAR-t egy ponton. Nem álmom, hogy más versenysorozatban álljak rajthoz,

de csodálója vagyok, rajongója a versenyzésnek és egyéb sportoknak. Szóval szeretném kipróbálni. Lenyűgöző lehetőség volt cserélni Valentino Rossival is, és kipróbálni a MotoGP-gépét, és néha nézem az IndyCart is. Szeretném kipróbálni azokat az autókat is egyszer. Nem vagyok oda azért a nagy szélvédőért, de magának az autónak remek hangja van, és jól is néz ki."

Hamilton ugyanakkor leszögezte, nem tervezi, hogy egyhamar távozik az F1-ből.