Ralf Schumacher kíméletlen kritikát mondott a Ferrari pilótáiról

Horizontal
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (L) holds up a drawing of teammate Carlos Sainz Jr at the Jeddah Corniche Circuit on March 16, 2023, ahead of the 2023 Saudi Arabia Formula One Grand Prix. (Photo by Ben Stansall / AFP)
Vágólapra másolva!
A korábbi hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher öccse, Ralf előszeretettel hallatja a hangját, és minden további nélkül mond éles kritikát bárkiről. Most a Ferrari pilóta párosa volt soron.

A 47 éves, 180 Forma-1-es futamon hat győzelmet arató német ex-versenyző szerint a Ferrari idei problámáit nem az autó okozza, hanem egy sokkal nehezebben orvosolható dolog.

A Scuderia az eddigi öt futamon egyetlen dobogós helyet tudott összekaparni, Charles Leclerc lett harmadik a két Red Bull mögött Bakuban az Azeri Nagydíjon. Carlos Sainz idei legjobbja egy negyedik hely, amit az idény első futamán, Bahreinben ért el.

A két pilóta annak ellenére is sokat kritizálja az autót, hogy a brutálisan gyors bakui pályán Leclerc megnyerte az időmérőt, azaz nem kérdés, gyorsak a Ferrarik. Schumacher szerint a kutya máshol van elásva:

"Az autó nem jó, de jobb annál, mint amit mondanak.

Frank Williams fülön ragadott volna, ha ezt csinálom. Egyszerűen nem jó ez a trend" - idézi a Motorsport.com a németet, aki kiállt a télen kinevezett rutinos csapatfőnök, Frederic Vasseur mellett is, és egyértelműen megjegyezte, kik a hibásak a Ferrari kudarcaiért.

Charles Leclerc (háttal) ügyesebben rajzol, mint, ahogy Ralf Schumacher szerint vezet Forrás: AFP/Ben Stansall

"Rengeteg dolog történt azóta, hogy övé (Vasseuré) lett a poszt.

Az én szememben nem elég kiegyensúlyozottak. A hibáin keresztül Leclerc azt mutatja, hogy vagy nem elég érett, vagy egyáltalán nem elég kiegyensúlyozott ahhoz, hogy világbajnoki címet nyerjen a Ferrarival. Sainz pedig egy hétvégén 8 tizedre volt Leclerc-től. Őszintén szólva, szerintem a Ferrari csapatként jelenleg jobb munkát végez, mint a két pilótájuk."