Vágólapra másolva!
Az unalmasra sikerült bakui futamot követően többen is elkezdtek komolyabban aggódni amiatt, hogy a Red Bull dominanciája és a 2023-as autók tulajdonságai következtében talán nem a jó irányba tart a széria. Egy korábbi F1-es pilóta szerint egy pici változtatással izgalmassabbá lehetne tenni a versenyeket.

A Sky F1 szakértője és a korábbi F1-es pilóta, Karun Chandhok azonban előállt egy egyszerű módosítással, ami szerinte extra színt vihetne a versenyekbe - derült ki a motorsport.com oldaláról.

A Miami Nagydíjon az idei eddigi legtöbb előzést láthattuk, és voltak ígéretes párharcok is, a mezőny legnagyobb része így is csak egyszer állt ki kereket cserélni. Az egykiállásos futamok pedig többnyire már megszokottá váltak az utóbbi években, és a Pirelli abroncsait is úgy tervezik meg, hogy azok ne kopjanak drasztikus mértékben.

Max Verstappen kerekeit cserélik le épp Forrás: AFP/Paul Crock

A szabályokban pedig szerepel egy olyan kitétel is, hogy egy száraz körülmények között zajló viadal során legalább egy kerékcserét kötelező végrehajtani, és összességében két különböző keveréket muszáj feltenni az autóra a versenytáv ideje alatt.

Chandhok viszont amondó, hogy mi lenne,

ha a versenyeken mindhárom keveréket, tehát a lágyat, a közepeset és a keményet is fel kéne tenni a pilótáknak legalább egyszer.

Szerinte ez egy extra változót jelentene, és így a taktikai sokszínűség is nagyobb lehetne.