A Red Bull főnöke nem érti, hogy lehetnek ennyivel jobbak a riválisoknál

F1 Grand Prix of Miami - Qualifying GettyImageRank2 Principal People Motorsport Formula One Racing Talking Mexico USA Auto Repair Shop Florida - US State Miami Formula One Grand Prix Three People Photography Christian Horner Qualification Round Red Bull R
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing in the garage during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 06, 2023 in Miami, Florida. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Az idei Forma-1-es szezont egyelőre domináló Red Bull Racing első embere, Christian Horner nem érti, hogy lehetnek ennyivel jobbak a riválisoknál.

A szezon elején a legtöbb szakértő arra számított, hogy a világbajnoki címvédő (a pilótáknál és a konstruktőröknél is) Red Bull Racingnek komoly kihívókkal kell majd számolnia a Ferrari és a Mercedes személyében, ehhez képest egyelőre korántsem ez a helyzet.

Az osztrákok mind az öt eddigi futamot megnyerték (háromszor a címvédő Max Verstappen, kétszer pedig Sergio Pérez lett első), négyszer pedig együtt állhatott a dobogó két felső fokán a holland és a mexikói pilóta. Eközben a Ferrarinak Charles Leclerc révén van egy harmadik helye, míg a Mercedesnek Lewis Hamilton jóvoltából egy második hely jött eddig össze. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig nem érti, mi történik.

Christian Horner beszélget Sergio Pérezzel a Miami Nagydíjon Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

"Öt futam, öt győzelem plusz a sprint, négy futamon első-második hely, ilyen jól talán még soha nem kezdtünk. Közben meg csodálkozunk, hogy hol lehetnek a többiek? Szerintünk semmi extrát nem csináltunk a télen, léptünk előre egy átlagosat, de ezek szerint mégis ennyivel nagyobbat léptünk, mint a Ferrari és a Mercedes" - vonta le a következtetést Horner.

Az osztrák csapatfőnök megjegyezte, biztosak benne, hogy a riválisok komoly újításokkal készülnek az európai futamokra, ami különösen úgy jelenthet nagyon sokat, hogy a Red Bullra a szezon második felében fejlesztési tilalom lesz érvényben.

"Pont ezért nagyon fontos, hogy a lehető legnagyobb különbséget harcoljuk ki a szezonnak ebben a részében" - mondta Horner, jelezve, nem fognak lassítani, amíg nem muszáj.