Vágólapra másolva!
Charles Leclerc, a Ferrari Forma-1-es pilótája csalódottan nyilatkozott, miután autója versenytempója miatt csak a hetedik helyen végzett a Miami Nagydíjon.

A Ferrari és Leclerc többet remélt az amerikai futamtól, miután a hétvége előtt számos autófrissítést végeztek el. Az ígéretes pénteki tempó után Leclerc esélyei a pole-pozícióra a kvalifikáció harmadik és egyben utolsó részében bekövetkezett balesete miatt elszálltak.

A hetedik helyről indult monacói pilóta nem tudott előrébb lépni a versenyen, ugyanis a Haas versenyzőjével, Kevin Magnussennel folytatott csatája hátráltatta a rajtját, és még Lewis Hamilton is megelőzte, aki a tizenharmadik helyről indult.

A már megszokott gumikopási problémák mellett Leclerc kiemelte az egyensúlybeli problémákat és azt is, hogy az autójának a feneke folyamatosan küszködött az aszfalton.

„Egész nap küszködtünk. Nagyon hasonló a kép, mint az év elején:

– mondta Charles Leclerc, aki hetedik helyen ért célba Miamiban.

Charles Leclerc rendkívül elégedetlen az autójával Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Rudy Carezzevoli

„Egyik kanyarból a másikba, és néha még egy kanyarban is hatalmas alulkormányzottságod lehet, ami aztán hatalmas túlkormányzottságba megy át, és ez nyilvánvalóan nem ideális ahhoz, hogy bízzunk az autóban.

Ráadásul valamilyen okból kifolyólag sok volt a padlógáz, amire még nincs magyarázatom. Ellenőriznünk kell majd az autót. Egyszerűen az állandóság az, ami jelenleg hiányzik, és ezen megpróbálunk majd dolgozni" – tette hozzá a monacói pilóta, aki hangsúlyozta, hogy sokat kell még dolgozni az autón, és muszáj valamit kitaláni, mert a Ferrari már egy ideje küszködik a versenyeken.