Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo jelenleg élvezi a tartalékversenyzői szerepet a Red Bullnál, azonban az olasz versenyző a 2024-ben szeretne visszatérni a rajtrácsra a Forma-1-es rajtrácsra, mert úgy érzi, befejezetlen ügyei vannak.

A csalódást keltő 2022-es szezon után Ricciardo elvesztette a McLarennél betöltött versenyzői pozícióját, és mivel 2023-ra nem volt más megfelelő számára megfelelő hely, inkább a Red Bullnál vállalt tartalékversenyzői szerepet, amelynél 2014 és 2018 között kitűnően versenyzett, és hét nagydíjat is nyert.

Ricciardo a Red Bull tartalékversenyzői feladatait nem köti össze más kategóriákban való versenyzéssel, bevallása szerint most élvezi az Forma-1 mentes kényszerszünetet.

„Készen állok majd arra, hogy jövőre újra rajthoz álljak.

Nagyon élvezem az idei évet, de alig várom, hogy jövőre újra rajthoz állhassak és versenyezhessek" – mondta Ricciardo a Sky F1-nek.

Daniel Ricciardo jövőre visszatérne a rajtrácsra Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

A Forma-1-es szezon közbeni tesztelésekre vonatkozó korlátozások miatt Ricciardo munkájának nagy része a Red Bull szimulátorára korlátozódott, de az ausztrál elmondta, hogy júliusban már élesben is beülhet a volán mögé.

„Úgy érzem, hogy van még néhány befejezetlen ügyem.

Nem folytathatom csak a szimulátorban. Júliusban bepattanok az autóba, és biztos vagyok benne, hogy nagyon felpezsdít majd, és visszaadja mindazokat az érzéseket. Természetesen egy kis nyomást akarok majd gyakorolni magamra emiatt, és megpróbálom emlékeztetni a csapatot, hogy még mindig képes vagyok rá, és majd meglátjuk, hova jutok" – tette hozzá az ausztrál pilóta.