Fernando Alonso is öregszik, az Aston Martinnál jót nevettek a hibáján

Horizontal
Aston Martin's Spanish driver Fernando Alonso returns to the garage during the third practice session for the 2023 Miami Formula One Grand Prix at the Miami International Autodrome in Miami Gardens, Florida, on May 6, 2023. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Miami Nagydíjon harmadik helyen végző Fernando Alonso a verseny korai szakaszában jelezte az Aston Martinnak, hogy a tervezetthez képest 12 körrel hamarabb szeretne kijönni kereket cserélni, ám mint utólag kiderült, a spanyol összetévesztette a stratégiáját.

A fantasztikusan versenyző Ferando Alonsoért aggódhattak a verseny elején a rajongók, ugyanis egy ponton úgy tűnt, hogy gumiproblémái lehetnek, mivel

jelezte a csapatának, hogy az előzetes tervektől eltérően hamarabb ki szeretne állni a bokszba. Mint utólag kiderült, csak egy félreértésről volt szó.

Fernando Alonso hibáján jót nevettek a csapatnál Forrás: AFP/Chandan Khanna

– szólt bele a rádióba Alonso, ami – első hallásra – úgy tűnt, hogy a kétszeres spanyol bajnok a tervezett kiállás előtt 12 körrel szeretett volna bejönni a bokszba. A közvetítés során hamar kiderült, hogy valami trükk lehet a dologban, mivel Alonso volt az utolsó pilóta, aki megkapta a keményeket, tehát sokáig kint maradt a közepeseken - írja a Motorsport.

Utólag Alonso a Sky Sports F1-nek elárulta, hogy valójában ő vétett hibát, mivel összetévesztette a stratégiákat.

„Volt egy A és egy B tervem, és összekevertem őket, így a mínusz 12 nem az volt, amire mások gondoltak. Pár másodperccel később bocsánatot kértem, a csapat megértette a dolgot, mert nevettek. Nem lehetett mínusz 12-t csinálni, mert már túl voltunk azon a körön."