Az ideges Verstappen vakmerő céllal vág neki a versenynek a balszerencséje után

F1 Grand Prix of Miami - Qualifying GettyImageRank1 Motorsport Formula One Racing Talking Netherlands Mexico USA Florida - US State Miami Formula One Grand Prix Arranging Photography Qualification Round Parc Ferme Red Bull Racing Red Bull Ninth Topix Best
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Pole position qualifier Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing and 9th placed qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talk in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 06, 2023 in Miami, Florida. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Hiába volt a Miami Nagydíj időmérőjének toronymagas esélyese, végül csak a kilencedik pozícióban végzett a kétszeres világbajnok Max Verstappen.

A Red Bull holland pilótája a kvalifikáció harmadik szakaszában az első köre során hibázott, így be sem fejezte azt a körét, hanem visszagurult a bokszutcába. A második próbálkozását pedig nem tudta befejezni, ugyanis Charles Leclerc balesete miatt piros zászlós fázis volt érvényben, és már nem volt idő újraindítani az időmérőt. Az esetet követően Verstappen dühösen értékelte a történteket, de elsősorban önmagára volt mérges.

Verstappennek a kilencedik helyről kell megkezdenie a felzárkózást Forrás: AFP/Chandan Khanna

„Ez határozottan az én hibám volt,

és meg kellett szakítanom a körömet. Bíztam a szerencsében, hogy nem lesz piros zászló, de egy utcai pályán ilyen bármikor megtörténhet. Szóval

nyilatkozta Verstappen.

A holland versenyzőt arról is megkérdezték, hogy a kilencedik helyről mik a várakozásai a vasárnap – magyar idő szerint – 21:30-kor kezdődő futamra.

„Nehéz lesz, mert megnehezítettem magamnak, de