Leclerc teljesen összeomlott a drámai balesete után

F1 Grand Prix of Miami - Qualifying GettyImageRank1 Crash Motorsport Formula One Racing USA Monaco Florida - US State Miami Formula One Grand Prix Ferrari Photography Ferrari F1 Team Qualification Round Topix Bestof PersonalityInQueue Charles Leclerc - Ra
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Charles Leclerc of Monaco and Ferrari walks from his car after crashing during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 06, 2023 in Miami, Florida. Jared C. Tilton/Getty Images/AFP (Photo by Jared C. Tilton / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Miami Nagydíj második szabadedzéséhez hasonlóan az időmérő végén is a falban kötött ki Charles Leclerc Ferrarija, ezúttal azonban súlyosabb következményekkel járt az eset: csak a hetedik helyről rajtolhat a monacói pilóta.

Leclerc a tavaly a pole pozícióból indulhatott Miamiban, és erre idén is volt esélye, ugyanis reálisan egyedül ő vehette volna fel a versenyt Max Verstappen egykörös tempójával. Ám hiába remekelt a Q1-ben és a Q2-ben, a hollandhoz hasonlóan az első Q3-as körét elrontotta, majd a második gyors körén még nagyobbat hibázott, elvesztette az irányítást a Ferrari felett, amely a falban kötött ki – ugyanott, ahol egy nappal korábban. A piros zászlós fázis után már idő hiányában nem indították újra az időmérőt, így a hetedik rajtkockával kellett megelégednie.

Nem lehet mindig kifogásokat keresni. A szél trükkös volt, az autó beállítása is, de ebbe a helyzetbe hoztam magam, mert ezt akartam – mondta Leclerc a Sky Sportsnak. – Általában a Q3-ban tudom a legjobbat kihozni az autóból, mert tudom, hogy ez az egyik erős oldalam, ezért zárom legtöbbször jól az időmérőt. Nem hiszem [hogy bármit másképp csinálnék], mert legtöbbször kifizetődnek [a megérzéseim]. Ezen a hétvégén viszont hibáztam, és emiatt

A monacói hozzátette, hogy az Aston Martin erősnek tűnő versenytempója miatt már annak is nagyon örülne, ha a hetedik helyről sikerülne a dobogó közelébe érnie a futamon.