Vágólapra másolva!
Nem alakult jól a Miami Nagydíj időmérő edzése Lewis Hamilton számára, de alakulhatott volna még rosszabbul is.

A Mercedes brit pilótája a kvalifikáció első szakaszában az utolsó helyen állt az első körök után, és egy meg nem értés miatt majdnem össze is ütközött Kevin Magnussennel. Hamilton az utolsó pillanatban rántotta el a kormányt, hogy elkerülje az ütközést a dán Haasával, így viszont az ő Mercedesének az első szárnyáról tört le egy darab, miután a falhoz ért.

Az eset után a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) jelezte, hogy kivizsgálják az esetet, és az időmérő után a két érintett pilótát be is hívták kihallgatásra. A mintegy félórás tanácskozás végén az a döntés született, hogy a végül a Q2-ben kiesett, és a 13. rajtkockát megszerző Hamiltont, valamint a negyedikként záró Magnussent sem bünteti meg a szövetség.

A döntés okánál az szerepel, hogy egyik versenyző sem volt a gyors körén, és

ugyan Hamilton az egyenesben láthatta Magnussent, ahogy a dán sokkal lassabban teszi meg a kivezető körét nála, időben félrekapta a kormányt az ütközés elkerüléséért.

A magyarázatban szerepel, hogy

Magnussen lassúságát az magyarázta, hogy a Haasa előtt szintén haladt egy lassú autó,

így nem szándékosan tartotta fel Hamiltont, ráadásul a dán nem is sejthette, hogy a szintén kivezető körön lévő Hamilton ennyivel gyorsabban akar menni nála.