Elképesztő okból kezdték vizsgálni a Red Bull pilótáját a leintés után

F1 Grand Prix of Miami - Qualifying GettyImageRank1 Motorsport Formula One Racing Talking Netherlands Mexico USA Florida - US State Miami Formula One Grand Prix Arranging Photography Qualification Round Parc Ferme Red Bull Racing Red Bull Ninth Topix Best
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Pole position qualifier Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing and 9th placed qualifier Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing talk in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 06, 2023 in Miami, Florida. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Miami Nagydíjat követően hivatalos dokumentumban jelezte, hogy a kötelező sajtótájékoztatókat követően meghallgatásra rendelte be Sergio Pérezt.

A futamon a második helyen zárt mexikói pilóta még a verseny előtt követhetett el szabálytalanságot, a részletes leírásban ugyanis az szerepel, hogy

túl későn érkezett meg a futamot felvezető pilótaparádéra.

A Miami Nagydíj előtt különleges program várta a versenyzőket, mert két órával a verseny előtt lezajlott a szokásos parádé, de nem a szokott módon, majd közvetlenül a verseny előtt egyesével hívták be a pilótákat a pályára. Pérez az előbbiről késhetett el, megcsúsztatva ezzel a programot.

Frissítés:
Pérezt végül az FIA megrovásban részesítette. A késése oka a csapattal szembeni médiakötelezettségnek volt köszönhető, de az FIA úgy vélte, ez nem elég indok arra, hogy az F1 szigorú menetrendjét megcsúsztassa, mert az akár komolyabb következményekkel is járhatott volna. A szövetség ezért döntött a megrovás mellett.