Az eddigi legrosszabb hétvégéjét élte meg, mégis történelmet írt a Red Bull pilótája

F1 Grand Prix of Miami - Qualifying GettyImageRank1 motorsport formula one racing bestof topix Horizontal SPORT
MIAMI, FLORIDA - MAY 06: Pole position qualifier Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing (C), Second placed qualifier Fernando Alonso of Spain and Aston Martin F1 Team (L) and Third placed qualifier Carlos Sainz of Spain and Ferrari (R) pose for a photo in parc ferme during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 06, 2023 in Miami, Florida. Mark Thompson/Getty Images/AFP (Photo by Mark Thompson / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Miami Nagydíj időmérőjét drámai végjáték után Sergio Pérez nyerte Fernando Alonso és Carlos Sainz előtt. Lássuk, hogyan értékelték a pilóták a szombaton történteket!

Sergio Pérez számára a szabadedzéseken semmi nem sikerült, alig érzett rá a pályára, és nagy lemaradásban volt csapattársához, Max Verstappenhez képest. Ennek ellenére sikerült megszereznie az első rajtkockát, de a mexikói is érezte, hogy ez nem az ő hétvégéje volt eddig.

Ezelőtt nem volt meg az önbizalmam ebben az autóban ezen az aszfalton, ilyen időjárási körülmények között. Nagyon sokáig tartott rájönni, hogy miként rakjak össze egy jó kört, és hol veszítek tizedmásodperceket a Ferrarihoz és Maxhoz képest. Mind ezen dolgoztunk,

– nyilatkozta Pérez a leintés után, aki

a karrierje során először indulhat pole-ból Szaúd-Arábián kívülről.

– Holnap egy újabb lehetőség van a győzelemre a pole-ból, sok veszítenivalóm van, de próbálom majd élvezni ezt a nagyszerű hangulatú versenyt."

Három spanyolul beszélő pilóta indulhat a miami verseny éléről Forrás: Getty Images via AFP/2023 Getty Images/Mark Thompson

Fernando Alonso számára hasonlóan rosszul alakultak a gyakorlások, az Aston Martin ráadásul az időmérő első szakaszában el is vesztette Lance Strollt. Ezután azonban a spanyol megtáltosodott, és a Q2-ben, majd a Q3-ban is nagyszerű kört autózott, ami végül a szerencsének is köszönhetően egy első soros rajtpozíciót jelentett a számára.
„A harmadik edzés során voltak problémák a beállításokkal, de

főleg a lassú kanyarokban – mondta Alonso. – Nagyon örülök a második helynek, kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek innen.

Alonso autóján jól dolgoztak a szerelők Forrás: AFP/Chandan Khanna

Carlos Sainz helyezése mondható a leginkább papírformának, ami a miami időmérőt illeti, ugyanis a spanyol a Ferrarival az egész hétvégén esélyese volt a top 3-nak, de a pole pozíciónak kevésbé. Sainz ugyan nem teljesített tökéletes kört a Q3 elején, kevésbé rontotta el, mint Charles Leclerc vagy Max Verstappen, így jól jött ki a végjátékból.
„Nagyon nehéz időmérő volt,

ami szintén befolyásolta a vezetést, de összességében ez a harmadik hely megfelel az előzetes céljainknak, még ha lehetett is volna jobb – nyilatkozta a Ferrari pilótája, aki szerint a második gyors körével biztosan javított volna a Q3-ban. –

Igyekszem jobb munkát végezni, mint legutóbb, és akkor a dobogó talán meglehet.

de Fernandóval és akár a Mercedesekkel jókat csatázhatunk majd, még ha utóbbiak hátrébb is vannak most."