Hatalmas ütközés, feltámadt a Mercedes - ez történt a Miami Nagydíj első szabadedzésén

Horizontal
Mercedes' British driver George Russell races during the first practice session for the 2023 Miami Formula One Grand Prix at the Miami International Autodrome in Miami Gardens, Florida, on May 5, 2023. (Photo by CHANDAN KHANNA / AFP)
Vágólapra másolva!
Péntek este George Russell autózta a leggyorsabb köridőt a Forma-1-es Miami Nagydíj első szabadedzésén, amelyről az élő szöveges tudósításunkat ide kattintva olvashatják el.

A Mercedes brit pilótája mögött másodikként csapat- és honfitársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton zárt a második, míg a Ferrari monacói versenyzője, Charles Leclerc a harmadik helyen. Az összetettben élen álló, kétszeres világbajnok és címvédő holland Max Verstappen (Red Bull) negyedik lett.

George Russell volt a leggyorsabb az első szabadedzésen Forrás: AFP/Chandan Khanna

A Miami Nagydíj első szabadedzését fél óra után piros zászlóval rövid időre meg kellett szakítani, ugyanis Nico Hülkenberg, a Haas pilótája a falba csapódott a hármas kanyarban. A dán pilóta nem szenvedett sérülést, de az autójának az eleje megsérült, így nem tudta folytatni az első szabadedzést.

Eredmény:
1. szabadedzés (az élcsoport):
1. George Russell (brit, Mercedes) 1:30.125 perc
2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 1:30.337
3. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 1:30.449
4. Max Verstappen (holland, Red Bull) 1:30.549
5. Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari) 1:30.724
6. Pierre Gasly (francia, Alpine) 1:31.104