Alakul az újabb F1-es botrány: a versenyzők megint kritizálják az FIA döntését

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, péntek, Charles Leclerc
Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc looks on in the paddock before the first practice session of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 3, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Bakuhoz hasonlóan Miamiban is rövidebb lesz a DRS-zóna, ez pedig nem mindenkinek tetszik. Az FIA döntése ellen pedig a Marcedes pilótája, George Russell és Ferrari versenyzője, Charles Leclerc is felszólalt.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj után Miamiban is a korábbinál rövidebb lesz a DRS-zóna.

A versenyzők ennek kapcsán egységes állásponton vannak. George Russell hangsúlyozta, nem kérte ki az FIA a pilóták véleményét - írja a Motorsport.

„Szerintem egyikünk sem értette, hogy miért rövidítettek a DRS-zónán.

– kezdte Russell a Miami Nagydíj sajtótájékoztatóján. - A DRS azért van, hogy segítse az előzéseket, és mindig izgalmas, ha nagy előnyt jelent a DRS. Bakuban pedig egyértelmű, hogy túl rövid volt a DRS-zóna."

Charles Leclerc sem érti az FIA döntését Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Ferrari pilótája, Charles Leclerc is Russell véleményén van. A monacói szerint nehéz követni az előttük levő autót, ezért nem jó az irány:

„Nem gondolom, hogy ez lenne a jó irány. Szerintem a jelenlegi autókkal még mindig nehéz követni az előttünk lévőt.

Jobb, mint a korábbi generációs autók, de még mindig nem elég jó a helyzet ahhoz, hogy kevesebb DRS-t használjunk, szóval remélem, a következő versenyeken nem lesznek rövidebbek a DRS-zónák."