Schmidt Ádám hosszú évekig biztosítaná az Forma-1-es Magyar Nagydíj jövőjét

Horizontal
Óriási az érdeklődés a Magyar Nagydíj iránt
Vágólapra másolva!
Kedden reggel a sportért felelős államtitkár, Schmidt Ádám volt a Sportrádió reggeli műsorának a vendége. Beszélt az augusztusi atlétikai világbajnokság előkészületeiről és elmondta, hogy újabb öt, sőt tíz évre biztosítaná az F1-es Magyar Nagydíj jövőjét.

A nyár végén Magyarországra figyel majd az egész világ, hiszen hazánk ad otthont az augusztus 19-től 27-ig sorra kerülő atlétikai világbajnokságnak. A világbajnokság központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ, amelynek múlt héten adták át a versenypályáját.

– mondta Schmidt Ádám, aki arról is beszélt, hogy célegyenest úgy alakították ki, hogy a Duna folyásával egyirányú, uralkodó északi szelet kihasználva hátszél legyen, de azért ne veszélyeztesse a szabályosnak minősíthető csúcsokat.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár a Nemzeti Atlétikai Központba Fotó: Major Kata - Origo

„Azt szeretnénk, ha a világ idei legnagyobb sporteseménye egyben a valaha volt legjobb atlétikai vb lenne.

Továbbra is az a célunk, hogy a versenynapokon összesen négyszázezer néző legyen a helyszínen, míg a közvetítéseken keresztül egymilliárd tévénéző követi majd a versenyeket, közöttük hat olyan futó- és gyaloglószámot, ami nem a stadionban, hanem a városban zajlik majd, így megmutathatjuk mindenkinek a világ talán nem csak számunkra legszebb fővárosát.

Az biztos, hogy Németh Balázs és csapata a hét 168 órájában azon fáradozik, hogy a lehető legjobb világbajnokságot rendezzük. Hamarosan bemutatjuk a vb hivatalos kabalafiguráját is, szépen haladunk előre" - folytatta a sportért felelős államtiktkár.

A Hungaroringre júliuis Forma-1-es Magyar Nagydíjra már nem lehet jegyet kapni, hangzott el a Sportreggelben a következő téma, a mogyoródi versenypálya felújítása felvezetéseként.

– állapította meg Schmidt Ádám, aki elmondta, hogy szó van a paddock, a tribün egy része, a pálya egyes szakaszai, a közművek, és az irodaépület felújításáról is.

Óriási az érdeklődés a Magyar Nagydíj iránt Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Májusban kiírjuk azt a közbeszerzési eljárást, aminek az eredményét szeretnénk az év végén kihirdetni, hogy 2024-ben elkezdődhessenek a felújítási munkálatok. Nagy kihívás lesz Gyulai Zsoltnak és csapatának, úgy kell három év alatt elvégezni a munkálatokat, hogy közben minden évben meg kell rendezni a Magyar Nagydíjat.

Azt szeretnénk, hogy 2027-től minimum öt évig, esetleg öt plusz öt évig biztosítva legyen a hazai futam léte, erről szeretnénk szerződést aláírni, akár már a nyári Magyar Nagydíj alkalmával, de a fejlesztések nélkül erre aligha van esély.

Az öt- vagy akár tízéves szerződés a célja minden ebben a projektben résztvevő szereplőnek" - tette hozzá Schmidt Ádám, aki elmondta, hogy szívesen beülne egy Forma-1-es autóba, de a 190 centiméteres magasságával nem igazán olyan alkat, mint a legtöbb F1-es pilóta.

A teljes beszélgetés a linkre kattintva hallgatható meg.