Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elmondta, hogy Sergio Pérez szabadon harcolhat a vb-címvédő csapattársával, a holland Max Verstappennel a világbajnoki címért.

A mexikói hat pontra megközelítette csapattársát, miután az Azeri Nagydíjon a sprintet és a futamot is hibátlanul teljesítette, ezzel megszerezve második futamgyőzelmét a szezonban. A két pilóta között a tavalyi szezonban történt brazíliai incidens óta feszültség van, és mivel az első négy futamon egyetlen kihívó sem tudta felvenni a versenyt a Red Bull tempójával, Verstappen és Pérez csapaton belüli csatájára van kilátás a világbajnoki címért.

A megbízhatóság kulcsfontosságú tényező lesz, és amire jelenleg is inkább koncentrálunk, az az, hogy mindkét versenyzővel felépítsünk egy puffert, mert amikor visszatérünk Európába, biztos vagyok benne, hogy jelentős fejlesztések lesznek" – mondta Christian Horner, aki kiemelte, hogy a Red Bull az idei szezonban csökkentett fejlesztési kapacitással rendelkezik, ezért főként erre koncentrálnak a csapatnál.

Sergio Pérez és Max Verstappen az Azeri Nagydíj után Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

Horner azt is kijelentette, hogy Pérez szabadon versenyezhet Verstappen ellen.

„Négy futam után hat pont van közöttük, szóval igen, mindketten versenyképes versenyzők. Mindketten nyerni akarnak, ezért is alkalmazza őket a csapat.

Úgy gondolom, hogy ez azon múlik, hogy mit tesznek a pályán. Az Azeri Nagydíjon szabadon versenyezhettek, és eddig az egész évben szabadon versenyezhettek. Szabadok mindaddig, amíg a csapat érdekei nem lesznek nagyobbak, mint a versenyzők érdekei" – tette hozzá a Red Bull csapatfőnöke.