A Mercedes technikai igazgatója elárulta, a nulláról kell-e újraépíteni az autót

Lewis Hamilton
Hamilton szerint jó pozícióból várhatja a vasárnapi futamot
Vágólapra másolva!
A Mercedes Forma-1-es csapatának technikai igazgatója, James Allison kizártnak tartja, hogy a jövő évi autót a nulláról kelljen újraépítenie a csapatnak.

Meglehetősen gyengén indult a szezonja a Merdesnek, és úgy tűnik, egyelőre nem is lesz kézzelfogható változás a helyzetükben mindaddig, míg az Imolára várt fejlesztési csomag meg nem érkezik. A Mercedes technikai igazgatója, James Allison a Motorsport.com-nak választ adott arra a kérdésre, hogy a jövő évi szezonra valami teljesen újjal kell-e előállnia a csapatnak.

Ha a szabályok változnak, az más dolog, de a mérnöki munka az ismételgetésről szól. Szóval, ha most összetépnénk az eddigi rajzokat, akkor elnézést a borzalmas hasonlatért, de rengeteg babát dobnánk ki nagyon kevés fürdővízzel. Ezek az autók, a rajtrács elejétől a végéig, mind nagyon jók és csupán az különbözteti meg őket, hogy egymáshoz képest mennyire versenyképesek. A rendelkezésedre álló platformot fogod használni, amiből a lehető leggyorsabb autót lehet megcsinálni és szinte soha, sőt, soha nem mondod azt, hogy elég volt, csináljunk valami teljesen mást" – mondta Allison, aki szerint a jövő évi autó nem fog merőben eltérni az idei W14-es eredeti fejlesztési tervétől.

Egyelőre nem jut egyről a kettőre a Mercedes Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

"Próbálunk több leszorítóerőt rakni az autóra anélkül, hogy túlságosan növelnénk ezzel a légellenállását. Az egyensúlyán is javítani akarunk. Szerintem egy autó sincs a pályán, aminél ez tökéletes lenne, a miénk azonban messzebb van a tökéletestől a kelleténél. Ezen dolgozunk aerodinamikai téren és a platform irányításán a felfüggesztéssel. De nincsen semmilyen nagy felfedezés, minden, ami a mi autónkat gyorsabbá fogja tenné, az összes többi autót gyorsabbá tenné. A trükk az, hogy a versenytársainkhoz képest gyorsabban készüljünk el, de ez nem fog varázsütésre menni" – fogalmazott a technikai igazgató.