Vágólapra másolva!
Sergio Pérez mindössze hat pontra van csapattársától, a címvédő Max Verstappentől a bajnoki pontversenyben, miután vasárnap nyerte az Azeri Nagydíjat. A korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher úgy véli, a Red Bullnak a szezon végén el kellene engednie a mexikói pilótát a két versenyző közötti feszült viszony miatt.

Bár Sergio Pérez és Max Verstappen sokáig látszólag kiváló viszonyban voltak, a Red Bull két pilótájának kapcsolata nem éppen felhőtlen. Erre a tavalyi Brazil Nagydíj után figyelt fel a nemzetközi sajtó, amikor a címvédő az egyértelmű utasítás ellenére sem engedte el az összetett pontvadászatban második helyért küzdő csapattársát. A feszültség látszólag az idei szezonban is jelen van, már a második futam után sem értettek egyet egy kérdésben, miután Verstappen elvette a leggyorsabb kört Péreztől Szaúd-Arábiában. Mivel jó eséllyel ketten fognak csatázni a világbajnoki címért, így várhatóan lesznek még ehhez hasonló feszült pillanataik a szezonban.

Sergio Pérez és Max Verstappen az Azeri Nagydíj után Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

A korábbi hétszeres világbajnok, Michael Schumacher öccse, Ralf úgy véli, hogy a szezon végén egy esetleges pilótacsere előnyére válhatna a Red Bullnak.

Néha nyomás alatt hibázik, Verstappen viszont nem követi el ezeket a hibákat, úgyhogy szerintem ő lesz a jobb a szezon során. Sok pletyka kering a paddockban Pérez jövőjét illetően. A Red Bullnak vannak lehetőségei, hiszen ott van Yuki Tsunoda, de Daniel Ricciardóra is számíthatnak, ráadásul rajtuk kívül is számos versenyző van még. Ha veszült a kapcsolat Verstappen és Pérez között, akkor a Red Bullnak érdemes lenne megválnia a mexikóitól. Ha alaposabban megnézzük, láthatjuk, hogy nem jönnek ki jól egymással, márpedig ha két csapattárs viszonya megromlik, az nagy hátrányt jelent a csapatnak" – mondta Ralf Schumcher.