Döntött a Red Bull a kulcsembere jövőjéről

Sergio Pérez, Christian Horner, Adrian Newey
Winner Red Bull Racing's Mexican driver Sergio Perez (L) celebrates with Red Bull Racing's British team chief Christian Horner (C) and team members after the Formula One Singapore Grand Prix night race at the Marina Bay Street Circuit in Singapore on October 2, 2022. (Photo by Lillian SUWANRUMPHA / AFP)
Vágólapra másolva!
Adrian Newey, a Red Bull klasszis mérnöke szerződést hosszabbított a konstruktőri címvédő istállóval.

Newey 2006-ban csatlakozott a Red Bullhoz a McLarentől, és az ő segítségével 2010 és 2013 között az egyéni- és a konstruktőri pontversenyt is megnyerte a csapat, amely tavaly ismét duplázott. A közelmúltban ennek ellenére megjelentek olyan sajtóhírek, hogy a technikai igazgató távozik a csapattól, ám a Motorsport információi szerint

az év végén lejáró szerződését még hosszú évekig meghosszabbították.

Adrian Newey marad a Red Bull Racing technikai igazgatója Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Mark Thompson

„Adrian sok terület szakértője,

és arra, ahogy a fiatalokkal dolgozik. Motiváltabb, mint valaha, és nagy érdeklődéssel figyeli, ami a motorrészlegünkön és a Red Bull Advanced Technologynál történik, szóval felügyeli a Milton Keynes-i gyár minden pillérét" – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök, aki szerint a 2026-os szabályváltozások is motiválták Newey-t abban, hogy továbbra is segítse a Red Bullt.