A szégyen mellé még jókora büntetést is kapott az Alpha Tauri a bakui sprintfutam után

auto-prix Horizontal
Alpha Tauri's Japanese driver Yuki Tsunoda has a tyre problem during the sprint race ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 29, 2023. (Photo by LISI NIESNER / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyedül Cunoda Juki nem tudta befejezni az Azeri Nagydíj szombati sprintfutamát, és, ha ez nem lenne elég, még a csapatát, az Alpha Taurit is megbüntette a FIA.

A japán versenyző mindjárt a rajt utá, a 3. kanyarban járt pórul, miután összeakadt csapattársával, Nyck de Vriesszel. Cunodának megsérült a hátsó szárnya, leszakadt, és önálló útra indult a jobb hátsó kereke, majd a boxba igyekezve a 14. kanyarban még a falnak is nekiment.

Miután végül sikeresen visszaevickélt a boxba, a szerelők valamit ügyködtek az Alphán, így folytathatta a versenyt, de az autó látványosan nem volt alkalmas a versenyzésre. Az, hogy a csapat egy ilyen kocsival kiengedte a mezőnybe a japán pilótát, az FIA fegyelmi bizottságát is megdöbbentette, akik egy 5000 eurós büntetéssel figyelmeztették az olaszokat, hogy legközelebb ne kockáztassák se a sját pilótájuk, se más biztonságát.