Életet mentett a glória, hatalmas baleset a drámával záruló F1-es betétfutamon

Formula 2 And Formula 3 Round In Bahrain auto bahrain bahrainese cars championships f2 f3 fia formula formula 2 formula 3 junior motorsport motorsports racing round series sports world Victor Martins Bahrain International Circuit Sakhir March 4 2023 Jakub
Victor Martins during the Formula 2 round at Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain on March 4, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma–2-es Azeri Nagydíj sprintfutama tele volt hatalmas balesetekkel és újraindításokkal, a hajrá pedig egy különösen ijesztő jelenetsort is tartalmazott, ám végül személyi sérülés nélkül zárult a verseny.

A futam elején Ralph Boschung balesete miatt volt szükség a biztonsági autóra, majd Ivasza Ajumu autója is meghibásodott, 6 körrel a vége előtt pedig Roy Nissany csapta a falnak az autóját.

Három körrel a vége előtt ismét újraindították a versenyt, ám ez nem egészen egy körig tartott, az egyes kanyarban ugyanis

az addig élen haladó Dennis Hauger és Victor Martins is a falnak ütközött, utóbbi autója alá pedig becsúszott Jehan Daruvala, akit a glória mentett meg attól, hogy a feje Martins autója alá kerüljön.

Az autóikat többen is próbálták elkerülni a pályát elhagyva, így teljesen átrendeződött az élmezőny. Végül Frederik Vesti sérült autóval majdnem megnyerte a sprintfutamot, de

a biztonsági autós fázis előtt néhány másodperccel megelőzte őt csapattársa, Oliver Bearman, majd újraindítás híján ez is lett az első két helyen a végső sorrend.

Bearman így karrierje során először nyert F2-es futamot.