Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton a Forma-1-es Azeri Nagydíj pénteki időmérő edzésén csaknem egy másodperccel volt lassabb, mint az első rajtkockát megszerző Charles Leclerc. A hétszeres brit világbajnok talált pozitívumokat, de továbbra is úgy érzi, hogy lassú a Mercedes.

Hamilton az ötödik helyről várhatja a vasárnapi futamot, miután mindkét Red Bullos pilóta és az újjáéledő Ferrari versenyzői is előtte végeztek bakui időmérőn. Charles Leclerc ráadásul szezonbeli első pole-pozícióját szerezte. Hamilton csaknem egy másodperccel maradt le a győztes Leclerc mögött, ám némi vigaszt nyújthat a számára, hogy idén először sikerült megvernie időmérő edzésen csapattársát, George Russellt, ráadásul az idén szenzációsan teljesítő Aston Martin autót is megelőzte.

"Igyekszünk, amennyire csak tudunk, és mindent beleadunk. Az időzítés és a formába lendülés nem éppen könnyű ezen a pályán.

– bosszankodott a brit.

Hamilton szerint jó pozícióból várhatja a vasárnapi futamot Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A bakui verseny az idei naptár első sprintfutamos hétvégéje, ennek a lebonyolítása azonban a csapatokkal történt egyeztetést követően módosult. Az új rendszerben szombaton délelőtt külön időmérő edzést tartanak, amely a délutáni rövidebb, 100 kilométeres versenytávú viadal rajtsorrendjét határozza meg. Hamilton a szombat délelőtti külön időmérő edzéssel kapcsolatban nem akart hiú ábrándokat kergetni, mivel szerinte nincs meg a tempójuk.

"Nem tudunk változtatni az autón, ezért ilyen a tempónk.

Lehet, hogy egy kicsit többet ki tudok majd hozni, de összességében jó pozícióból indulok a vasárnapi futamon. Természetesen csapatként nem ezért a pozícióért akarunk küzdeni, hanem a győzelemért. Mindenki ezzel a mentalitással dolgozik keményen. Ezen a hétvégén még nem érkezett meg a fejlesztési csomagunk, de továbbra is azon dolgozunk, hogy egy olyan csomag érkezzen, amellyel remélhetőleg lehetőségünk lesz közelebb kerülni az előttünk álló csapatokhoz" – mondta Hamilton.