Megalázóan vágott vissza a Red Bull főnöke a csapatot kritizáló expilótának

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, péntek, Christian Horner
Red Bull Racing's British team principal Christian Horner looks on during the first practice session of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 3, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról beszámoltunk, a Red Bull korábbi versenyzője, Danyiil Kvjat felháborodva nyilatkozott arról, hogy anno elküldték a csapattól annak ellenére, hogy az egyik legnehezebb időszakban próbált segíteni az energiaitalosoknak. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egy podcastben utalt arra, hogy mi lehetett az orosz kirúgásának oka.

Kvjat 2014-ben állt először rajthoz az F1-ben a Red Bull fiókcsapatával, a Toro Rossóval. Később másfél évig kipróbálták a nagycsapatnál is, de végül visszafokozták, és 2020 vége óta nem tagja a mezőnynek. Az orosz a második Red Bull-os szezonjában mindössze négy futamig jutott, majd Max Verstappen érkezett a helyére, ezt pedig Kvjat azóta is nehezen tudta megemészteni.

– nyilatkozta a most 29 éves pilóta.

Kvjat a Red Bull akkori és mostani vezérét, Christian Hornert is kritizálta abban az interjúban, a brit csapatfőnök pedig a héten akarva-akaratlanul visszaszólt az orosznak a csapat Talking Bull podcastjében. Hornernek egy hangbejátszás alapján kellett kitalálnia, hogy melyik expilótája beszél, ő pedig amellett, hogy felismerte Kvjat hangját, oda is szólt neki.

Horner végül a 2016-os Orosz Nagydíjra tippelt, de a helyes válasz a 2015-ös Amerikai Nagydíj volt.

Kvjat a 110 F1-es versenyből, amelyen elindult, 20 alkalommal esett ki, ezek nagy részét pedig pilótahiba, és nem műszaki probléma okozta.