Alonso elmondta, miként látja az esélyeit Verstappen ellen a jövőben

Forma-1, Azeri Nagydíj 2023, péntek, Max Verstappen
Red Bull Racing's Dutch driver Max Verstappen gets ready for the first practice session ahead of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 28, 2023. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso úgy véli, hogy amíg a jelenlegi szabályok érvényesek a Forma–1-ben, addig senkinek nincsen reális esélye a Red Bull legyőzésére.

Mindkét kétszeres világbajnok pilóta háromból három dobogós helyezéssel kezdte az évet, ám míg ez a spanyolnál egyaránt harmadik helyeket jelentett, addig a holland két győzelemmel és egy időmérős meghibásodás utáni második hellyel nyitotta a szezont. Az Aston Martin versenyzőjét az Azeri Nagydíj hétvégéje előtti sajtótájékoztatón a világbajnoki címvédőről és a vele szembeni esélyeiről kérdezték.

„Már várom [hogy harcoljak vele], hiszen jelenleg ő van a csúcson, mindenkinél jobban teljesít és az övé a leggyorsabb autó. Szóval

Mivel folyamatosan jobban teljesít, ez egyre inkább kíváncsisággal tölt el, szóval szeretnék megküzdeni vele, de most ehhez még hiányzik egy kis plusz tempó" – nyilatkozta Alonso.

Alonso reméli, hogy a közeljövőben még nagyobb kihívást jelent Verstappennek Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora

A 41 éves spanyol hiába bízik abban, hogy az Aston Martin felveszi a lépést, szerinte a Red Bullt a következő években is lehetetlen lesz legyőzni alapesetben, legalábbis a 2026-tól életbe lépő szabályváltozásokig.

– ismerte be Alonso, aki hozzátette, ahogy a hibrid érában a Mercedes, úgy az az előtti korszakban és a mostani években a Red Bull az, akinek a fölénye ellen nehéz bármit is tenni.

Forrás