Az a legnagyobb baj a Mercedesnél, hogy nem tudják, min kéne változtatniuk

auto-prix Horizontal
Mercedes' British driver George Russell sits in his car during the qualifying session for the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit in Baku on April 28, 2023. (Photo by NATALIA KOLESNIKOVA / AFP)
Vágólapra másolva!
George Russell, a Mercedes pilótája számára nem sikerült túl jól az azeri időmérő, ugyanis be sem jutott a Q3-ba és csak a 11. helyről rajtolhat majd. George Russell továbbjutása 4 ezreden múlott: ennyivel előzte őt meg csapattársa, Lewis Hamilton.

A brit pilóta az időmérő után arról beszélt, hogy nem érezte az erőt, a megfelelő sebességet az autóban, ugyanakkor beismerte, hogy hibázott az utolsó, gyors körén.

„Nem vagyunk eddig elég gyorsak ezen a hétvégén. Nagyon jó lett volna a Q3-ben lenni, de minden, amit beleadtam, az ennyire volt elég, ráadásul az utolsó körben hibáztam is. Nem gondolom, hogy a nyolcadik helynél lehettünk volna előrébb. Néha vicces a sportágunk, mert az utolsó versenyen az első sorból indulhattam, most pedig kiesek a Q2-ben, miközben Lewis is csak a 10. helyre ér oda" – mondta Russell.

George Russell figyel az azeri időmérőn Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

„A legutóbbi sprintversenyen szárnyaltunk minden szakaszban, ez pedig most a teljes ellentéte. Néha így alakulnak a dolgok.

Határozottan egyedi pályáról van szó, nem lehet az első három futamhoz hasonlítani az azerit. Ha valahol át kell vészelnünk egy rosszul sikerült edzést, akkor azt hiszem, sokan ezt választanák egy rossz eredmény helyszínéül, de nem gondolom, hogy ne tudnánk küzdeni egy jó eredményért vasárnap" – mondta George Russell a nem túl jól sikerült időmérője után.