Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban felerősödtek azok a híresztelések, miszerint a Mercedes szeretne felkészülni Lewis Hamilton pótlására, ha a esetleg a hétszeres világbajnok a távozás mellett döntene, emiatt már tárgyalásosat kezdeményezett Charles Leclerc-kel. A Ferrari pilótája most tiszta vizet öntött a pohárba, és reagált a pletykákra.

A monacói pilóta jelenleg ötödik szezonját tölti a Ferrarinál, az idei szezon viszont gyötrelmesen indult a számára, ugyanis az eddigi három versenyből kettőt nem tudott befejezni, és mindössze 6 pont gyűjtött. Leclerc szerződése 2024 végéig érvényes a Ferrarinál, ám az olasz sajtó szerint nyílt titok, hogy már tárgyal a német istállóval egy esetleges váltásról.

A Ferrari versenyzőjét Bakubna erről is megkérdezték, ő azonban cáfolta, hogy tárgyalt volna Toto Wolff-fal – bár nem zárta ki teljes mértékben a csapatváltás lehetőségét.

Charles Leclerc válthatja Lewis Hamiltont, ha brit távozik a Mercedestől Forrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

"Nem, még nem, egyelőre nem" - válaszolta Leclerc arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e már a Mercedesszel, ugyanakkor visszautasította azokat az állításokat, amelyeket telefonon beszélt Wolfffal.

Elkötelezett vagyok a Ferrari mellett, és imádom a Ferrarit. Mindig is az volt az álmom, hogy ebben a csapatban verenyezzek – és a fő prioritás számomra továbbra is az, hogy világbajnoki címet nyerjek a csapattal. Szóval nem, nem gondolkozom azon, hogy a Mercedeshez igazolok" – magyarázta a Leclerc.