Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetekben az utóbbi két Forma-1-es idény világbajnoka, Max Verstappen többször is hangoztatta, ha nem a szerinte megfelelő irányban változik a sorozat, ő bizony kész távozni. Erre érkezett meg Ralf Schumacher válasza.

A korábbi hétszeres világbajnok, Michael Schumacher öccse a 25 futamos versenynaptárt és a sprintfutamok lebonyolítását is kritizáló Verstappen kirohanásainak semmi értelmük, mert "a távozása semmit sem jelentene a Forma-1 egészére nézve".

A tizenegy évnyi F1-es karrierje során mindössze hat futamot nyerő ifjabb Schumacher fivér ugyanakkor azt is leszögezi, hogy sok dologban, így az Ausztrál Nagydíjon tapasztalt kaotikus állapotokat illetően is jogosak Verstappen kritikái, ugyanakkor "nem nyírná ki a Forma-1-et", ha valóban távozna.

Ralf Schumacher kedveli Verstappent, de a véleményén ez mit sem változtat Forrás: AFP/Erwin Scheriau

Ralf Schumacher szerint a Forma-1 folyamatosan növekvő népszerűsége nem Verstappenen áll vagy bukik. Hogy a sorozat mennyire nem egy emberhez kötődik, azt a 2017-ben távozó Bernie Ecclestone példájával támasztotta alá. A brit milliárdos évtizedeken át irányította a Forma-1-et, és, amikor kilépett a száguldó cirkuszból sokan attól tartottak, hogy nélküle minden összeomlik. Ehelyett a sorozat évről évre egyre népszerűbb, egyre nagyobb a nézettsége, nem véletlen, hogy az idei minden idők leghosszabb szezonja lesz, méghozzá úgy, hogy továbbra is sorban állnak a helyszínnek jelentkező városok, országok.

"A múlt, a jelen és a jövő megmutatta, illetve meg fogja mutatni, hogy a Forma-1 nagyobb, mint a benne dolgozók bármelyike. Úgyhogy Verstappen bátran összepakolhat és elmehet, vagy el is fogadhatja a dolgokat. Mondom, én megértem a hozzá állását, mert sok kockázatot vállal. De meg is fizetik ezért. Ha menni akar menjen. Bármennyire is kedvelem, a távozása nem fogja kinyírni a Forma-1-et" - bölcselkedett Ralf Schumacher.