Vágólapra másolva!
A híres anyuka, Sophie Kumpen elmondta, milyen szerepet játszott abban, hogy fia két Forma-1-es világbajnoki címhez jusson. Max Verstappen édesanyja saját gokartkarrierjét áldozta fel fia F1-es pályafutásának érdekében.

A Red Bull vb-címvédő pilótájának az édesapja, Jos Verstappen maga is F1-es versenyző volt, miközben viszonylag kevés szó esik Max mamájáról,

a 47 éves Sophie Kumpenről, aki nemzeti bajnok kartversenyzőként írta be a nevét a technikai sportok történetébe.

A világbajnok Max életét bemutató Viaplay dokumentumfilmben a hölgy aláhúzta: fia, Max hihetetlenül sikeréhes, kíméletlen akarással tör előre az új és új győzelmeiért - írja a Ripost.

„Egy versenyzőnek önzőnek kell lennie ahhoz, hogy a legjobb legyen" – nyilatkozta az anya.

„Ha feldühítik versenyzés közben, igencsak agresszívvé válik. Max édesapja ilyen vérmérsékletű férfi. Ha Jos minden jó tulajdonságát az én gokart-pályafutásom jellemzőivel elegyítjük, az mind visszaköszön Max egyéniségében. Ettől különleges.

A fiam sosem kerüli el a konfrontációt az életben és a versenyzés során."

Jos és Sophie évekkel ezelőtt elváltak,

ám a fiúk máig hálás az édesanyjának, aki a saját kartkarrierjét hagyta veszendőbe azért, hogy a segítők között kiemelkedően támogassa Max F1-es versenyzőkarrierjét.

Soha nem tudjuk már meg, hogy a kétszeres belga kartbajnok hölgy – mert belgának és nem hollandnak vallja magát! – mire vitte volna, ugyanis

az apró versenygépek csatározásában a későbbi F1-es világbajnok brit Jenson Buttonnal is küzdött.