Vágólapra másolva!
A Red Bull korábbi F1-es pilótája, Danyiil Kvjat továbbra is sértőnek tartja, hogy elküldték a csapattól, annak ellenére, hogy az egyik legnehezebb időszakban próbált nekik segíteni. 

Az orosz pilóta a Forma-3 címvédőjeként 2014-ben, mindössze 19 évesen debütált a száguldó cirkuszban, majd a Toro Rossónál annyira jól teljesített, hogy egy év múlva a Red Bull őt igazolta le a Ferrarihoz távozó Sebastian Vettel helyére.

Első éve remekül sikerült az osztrák istállónál, második szezonja viszont nehezebben indult, a Red Bull pedig négy futam után visszaküldte testvércsapatához, és Max Verstappennel helyettesítette, aki azóta kétszer is világbajnok lett. Az M4 Sport megírta, hogy Kvjat számára a mai napig fáj, hogy Christian Hornerék elbántak vele és elküldték, annak ellenére, hogy egy kifejezetten nehéz időszakban állt a csapat rendelkezésére.

Christian Horner nem volt boldog, ahogyan Helmut Marko sem. Szóval nehéz idők voltak a Red Bullnál" - magyarázta a most 29 éves pilóta, aki úgy érzi, akkoriban kihasználták.

Danyiil Kvjat az egyik legnehezebb időszakában volt a Red Bull pilótája Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Peter Fox

"Szóval alapvetően segítesz nekik átvészelni a legszar.bb időszakukat, erre ők megszabadulnak tőled.

De mindegy is, ez akkor is egy nagyszerű fejezet volt. Láttam, hogyan működik egy élcsapat, ahol teljesen más a nyomás. Más a tét is, valamint nagyon erős a politika szerepe is" - tette hozzá.

Az orosz versenyző karrierje ezt követően hullámvölgybe került, majd 2019-ben visszakerült a Red Bull fiókcsapatához, a Toro Rossóhoz, de erről az időszakról sincsenek már jó emlékei.

"Nulla motivációm volt. Nem szerettem nekik dolgozni. Minden egyes alkalommal, amikor felkeltem, ott volt a fejemben, hogy újra vezetnem kell az autójukat. Akkoriban nem volt túl élvezetes a versenyzés" - ismerte el" - nyilatkozta Kvjat, aki legutóbb 2020-ban tartozott az F1 mezőnyéhez.