Wolff: érdekes kihívás lesz a sprinthétvége

Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2023 - Qualifying 2023,23,Action,Aktion,Australien,Formel 1,Melbourne,motorsport,P Horizontal
Toto Wolff szerint bőven lesznek majd izgalmak Azerbajdzsánban
Vágólapra másolva!
Soha nem látott újításokkal tör vissza a Forma-1 az Azeri Nagydíj hétvégéjén, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff pedig kifejtette véleményét a változtatásokról.

A tavalyi három után idén már hat sprintverseny is lesz a Forma-1-ben, de ezeken a versenyeken változik a verseny időmérős lebonyolítása, így már az e heti Bakui Nagydíjon pénteken egy szabadedzés után kerül sor a vasárnapi futam időmérőjére, majd szombaton délelőtt egy félórás kvalifikációt tartanak, mely a szombat délutáni 100 kilométeres sprintverseny rajtsorrendjéről dönt majd. Az idény gyengén kezdő, de egyre inkább magára találó Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff úgy véli, a formátum változtatás további izgalmakat tud majd nyújtani a szurkolóknak.

"Közel egy hónapnyi szünet után már mindenki nagyon várja, hogy visszatérjen a pályára. Mozgalmas időszak elé nézünk, hat hétvége alatt öt futam lesz, kezdve az Azeri Nagydíjjal. A bakui verseny mindig tartogat drámai fordulatokat. Ez egy kihívásokkal teli szűk pálya, így nincs helye a hibának.

– fogalmazott a Mercedes csapatfőnöke.

Toto Wolff szerint bőven lesznek majd izgalmak Azerbajdzsánban Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Hasan Bratic

A Mercedes jelenleg a harmadik helyen áll a konstruktőri világbajnokságban a nehéz szezonkezdet ellenére, de Wolff elismerte, hogy a jövő szempontjából pozitívan hatott az Ausztráliában tapasztalt előrelépés.

"Volt néhány versenyzés nélküli hetünk, de mindkét gyárban kőkemény munka folyt. Próbáltuk a legtöbbet kihozni ebből az időszakból, tervezett fejlesztésekkel vérteztük fel az autót, és amennyit csak lehetett, kihoztuk abból, amit eddig tanultunk.

Azonban a melbourne-i jelek biztatóak voltak, és remek motivációt jelentettek az egész csapat számára a szünet előtt. A következő versenyeken szeretnénk továbbra is kisebb lépéseket megtenni előre. Az autó tovább fog fejlődni a következő hetekben, mivel folyamatosan növeljük a teljesítményt, és viszünk pályára fejlesztéseket. Izgatottan várjuk ezek hatását, de tudjuk, hogy nincs csodaszer" – mondta az osztrák szakember.