Hamilton nem bír magával, már a világűrbe vágyik

auto-prix Horizontal F1 GRAND PRIX PODIUM JOY HAND WAVING
Second placed Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrates on the podium after the 2023 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 2, 2023. (Photo by WILLIAM WEST / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Miután Lewis Hamilton a Forma-1-es karrierje során szinte minden korábbi csillagot maga mögé utasított, immár az igazi csillagokat venné célba.

A 38 éves, hétszeres világbajnok brit Forma-1-es sztár elárulta, szívesen szétnézne a világűrben. És most, hogy a civil űrutazás egyre nagyobb teret nyer, és egyre inkább elérhetővé válik - legalábbis az olyan kivételesen szerencsések számára, mint Hamilton -, a Mercedes versenyzője is egyre komolyabban foglalkozik a gondolattal, hogy inkább előbb mint utóbb, ő is felmegy a világűrbe.

Erről a tervéről már beszélgetett is Elon Muskkal, aki nem csupán a világ egyik, ha nem éppen a leggazdagabb embere, de cége, a Space-X révén élen jár a polgári űrutazás fejlesztésében. A milliárdos üzletember pedig még a sztárokhoz szokott Hamiltont is zavarba hozta, amikor a brit előállt neki a tervével az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén.

"Nem könnyű egy olyan emberrel beszélgetni, mint ő, az agya annyira más szinten működik, mint a miénk. Rettentően izgultam, amikor szóba elegyedtünk. Kérdeztem arról, hogy vissztérünk-e a Holdra, és hogy mi lesz a következő nagy cél?"

Hamilton azt is elárulta, hogy szívesen menne a világűrbe, de olyan "apróságok", mint a Space-X legutóbbi rakétaindításának kudarca (pár perccel a fellövés után felrobbant az űreszköz), kissé elveszik a bátorságát.

"Persze, hogy mennék... majd egyszer. Előbb viszont hagyom, hogy mások menjenek, amíg ilyen robbanékonyak a dolgok..." - mondta a brit, akinek a Marsot jelölte meg következő célnak Elon Musk.

"Beszélt a Marsról, de nekem mindegy, én bármilyen űrutazásban benne volnék. Mondtam neki, hogy az űrhajót is elvezetném, de, ha jól sejtem ezek teljesen automata módon működő eszközök" - hűtötte le saját lelkesedését Hamilton.