Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es csapatának sportigazgatója, Laurent Mekies elhagyja Maranellót és a Red Bull fiókcsapatánál, az AlphaTaurinál folytatja a pályafutását.

Már tavasszal elindult a suttogás arról, hogy a Ferrari megválhat Laurent Mekiestől a Mattia Binotto felmondását követő belső átszervezés részeként. A francia volt az előző csapatfőnök kvázi jobbkeze és rengetegen úgy látták, hogy távozni fog - olvasható a motorsport.hu oldalán.

Az új csapatfőnök, Frederic Vasseur azonban a jó kapcsolatukra hivatkozva cáfolta ezeket a pletykákat akkor: „25 éve, iskolás kora óta ismerem Laurent-t. Megbízom benne, jól működünk együtt és a jövőben ő lesz a cég egyik pillére. Vannak, akik jönnek-mennek, de ez minden Forma-1-es csapatnál így van. A csapat magja, akikből a jövőt építjük, erős maradt."

A sportigazgató az AlphaTaurihoz fog csatlakozni. Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Most azonban ismét számos forrás arról ír, hogy Mekies elhagyja a csapatot, és azt is tudni vélik, hogy a sportigazgató az AlphaTaurihoz fog csatlakozni, ahol Franz Tost csapatfőnök segédje lesz és első dolga a faenzai alakulat újjászervezése lesz.

A francia mérnök már ismerős a környéken, még akkor dolgozott ott, amikor Minardinak, majd Toro Rossónak hívták azt, jó tíz évvel azelőtt, hogy a Ferrarihoz került volna. Ugyanezen források azt is tudni vélik, hogy az AlphaTauri „már nem eladó" és számos felvásárlásra tett ajánlatot utasított el az anyacég.