Vágólapra másolva!
A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur elégedett volt azokkal a fejlesztésekkel, amelyeket Ausztráliába vitt magával a Scuderia, de ezzel kapcsolatban nem árult el több részletet.

Meglehetősen gyengén kezdték az idei F1-es idényt az olaszok, akik három futamon csak 26 pontot gyűjtöttek. Ausztráliában látványosan szenvedett a Ferrari, Carlos Sainzot meg is büntették.

A formula.hu megírta, hogy Frederic Vasseur csapatfőnök elmondta, mi volt az oka az ausztráliai kudarcuknak, és hogy mire számít Bakuban.

"Hiba volna a Mercedesre, az Aston Martinra vagy a Red Bullra koncentrálnunk. A saját lehetőségeinkből kell kihoznunk a legtöbbet és csak magunkra szabad fókuszálnunk, de tetszett az előrelépés, amit a másodikról a harmadik versenyre tapasztaltam.

mondta a francia mérnök, aki szándékosan nem fejezte be a mondatot.

Frederic Vasseur nem árulta el, milyen fejlesztésekkel érkeztek Melbourne-be Forrás: NurPhoto via AFP/Gongora/NurPhoto/Gongora

Baku nagyon fontos lesz, hiszen két időmérőnk és két versenyünk lesz, tehát rengeteg pont forog kockán" - tette hozzá a Scuderia idén kinevezett vezetője, aki nem árulta el, milyen fejlesztési csomaggal érkeztek Melbourne-be.

"Soha nem fogom elárulni, hogy mit csináltunk az autóval és az milyen hatást váltott ki rajta. Az biztos, hogy szertnénk, ha a kocsi kiszámíthatóbb lenne, és szerintem sikerrel jártunk.

Szeretném, ha Baku ezt megerősítené, mert az egy teljesen más karakterisztikájú pálya, így ha ott is ugyanazt fogjuk látni, akkor egy jó verseny elé nézhetünk" - zárta mondandóját Vasseur.

A Forma-1 következő futamát, az Azeri Nagydíjat április 28-30. között rendezik Bakuban.