Az Aston Martinnál aggódnak a bakui sprinthétvége miatt

Fernando Alonso, Aston Martin
Fernando Alonso a szezon első három versenyén háromszor végzett dobogós helyen
Vágólapra másolva!
Tom McCullough, az Aston Martin teljesítményigazgatója aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Bakuban két nap is versenyezniük kell majd.

Az év első sprinthétvégéjével tér vissza a Forma-1 az Azeri Nagydíjon, ráadásul egy utcai pályán. A versenyzőknek az időmérő és a vasárnapi futam mellett szombaton egy 100 km-es rövidített versenyt is kell teljesíteniük Bakuban.

A csapatoknak több összeg jár a költségvetési plafon alatt a sprinthétvégékre, azonban az esetleges balesetekre hivatkozva a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner a közelmúltban elárulta, hogy

Mick Schumacher balesete a tavalyi Japán Nagydíj első edzésén 700 ezer dollárba került a csapatnak.

Tom McCullough aggódik a bakui hétvége miatt Forrás: NurPhoto via AFP/Beata Zawrzel/NurPhoto/Beata Zawrzel

Az Aston Martin teljesítményért felelős igazgatóját, Tom McCullought arról kérdezték, hogy a bakui utcai pályán rendezett sprintverseny okoz-e nekik további stresszt.

- mondta McCullough.

A sprintversenyen még lehetnek változások, ugyanis a Forma-1 szeretne egy külön időmérőt is rendezni a rövidebb versenyre. Azt illetően, hogy erről mit gondol, McCullough úgy érzi, a csapatoknak már így is egy, a szokásostól eltérő menetrendhez kell alkalmazkodnia.

Nem vagyok meggyőződve még az időmérőről, ahol a cél az, hogy a lassabb autók kerüljenek előre, ez az egyik ötlet, van egykörös időmérőről is szó, nem hiszem, hogy ez lenne a helyes irány és így a baleseteknek is nagyobb a veszélye."

Fernando Alonso a szezon első három versenyén háromszor végzett dobogós helyen Forrás: AFP/Paul Crock

"Szerintem a jelenlegi formátum elég nagy kihívás és jól működik. Ezt kellene még egy kicsit tartani, amíg többet megtudunk. Úgy érzem, kicsit kapkodás megy a szabályváltoztatással kapcsolatban és ez nem zökkenőmentes, szóval egyelőre maradnunk kéne a jelenlegi formátumnál és nem változtatni sokat. Ha viszont mégis változtatunk, azt rendesen kell csinálni" – jelentette ki McCullough.