Vágólapra másolva!
Bár a Mercedes számára nehezen indult a Forma-1 idei szezonja, Toto Wolff csapatfőnök bizakodó a folytatást illetően.

A vártnál gyengébben sikerült bahreini hétvégát követően fokozatos javulás volt látható a Mercedesnél, leglábbis Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is már sokkal jobbnak tűnt a W14, ami miatt felcsillant a remény, hogy a az autóból akár még nagyobb tempót is ki lehet hozni. Állítólag az azeri és a Miami Nagydíjra már megérkezhet az átfogó fejlesztési csomagjuk az autóra, de legkésőbb az imolai versenyhétvégére biztosan. Toto Wolff pedig bízik abban, hogy rátaláltak a helyes irányra.

"Ausztráliában jó teljesítményt nyújtottunk, ami bizakodóvá tesz minket a szezon következő szakaszára. Ami a fejlesztéseket illeti, jó látni, hogy három futam alatt máris sokkal jobban értjük az autót, és sikerült egyértelmű irányt találnunk.

szóval a lényeg az, hogy muszáj racionálisnak maradnunk az elvárásokkal kapcsolatosan. Remélhetőleg folyamatos javulást fogunk látni" – magyarázta a csapatfőnök.

Toto Wolff bizakodó a szezon hátralévő részét illetően Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Wolff azzal is tisztában van, hogy az ő idei fejlesztési útjuk eltér a Red Bullétól, akik jelenleg 58 ponttal vezetik a konstruktőri tabellát az Aston Martin előtt.

Muszáj lesz gyorsabban fejlesztenünk a Red Bullnál, és alapvetően a futamgyőzelmekért akarunk küzdeni. Jelenleg ők jelentik a viszonyítási alapot. Mi bízunk a rendszerünkben és az embereinkben, de lesznek hátráltató tényezők. Ha viszont a pályánk felfelé ível, akkor mi arra akarunk haladni" – mondta Wolff.