Vágólapra másolva!
Az F1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali bízik abban, hogy senki nem lépte túl a 2022-es költségvetési keretet, de a Red Bull szerint akár 6 istálló is megszeghette a szabályokat.

Tavaly októberben bizonyosodott be, hogy a Red Bull 2021-ben átlépte a 145 millió dolláros költségvetési korlátot, amiért később 7 millió dolláros pénzbírságot és kevesebb, szélcsatornában eltölthető időt kaptak. Noha úgy tűnik, ez nem vetette vissza az energiaitalosok lendületét, hamarosan (várhatóan nyáron) kiderülhet, hogy a 2022-es évben mely csapatok nem tudtak a kereten belül maradni, és a Red Bull ismét érintett lehet.

Az osztrák istállónál úgy gondolják, hogy a megnőtt energiaárak miatt akár 6 csapat is átléphette a 140 millió dollárra csökkentett költségkeretet.

„Nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy mi nem léptük túl az összeget, hiszen egy elég bonyolult szabályrendszer első éveit éljük. 2021-ben nem voltunk a keretösszegen belül, de elvileg 2022-ben kényelmesen a meghatározott összeg alatt kellene lennünk, mert jóval kevesebb kárunk keletkezett ütközésekből, mint a riválisainknak. Ám

– nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök.

A Red Bull reméli, hogy 2022-ben nem lépte túl a keretet Forrás: AFP/Martin Keep

Stefano Domenicali, az F1 vezére bízik abban, hogy a Red Bullnak nem lesz igaza, és nem kell 6 csapatot is megbüntetni a költségkorlát átlépéséért.
„Biztos vagyok abban, hogy most már mindenki megérti, milyen következményei vannak a jogsértésnek. Elsősorban a hitelesség miatt kell ezt kiemelten figyelni, mihamarabb ellenőriznünk kell azt, hogy mindenki betartja-e a szabályokat – mondta Domenicali. –

Más sportágakban a pénzügyi szabályozások betartását hosszú időbe telik ellenőrizni, ami nem jó."

Forrás