A Red Bull csapatfőnöke tart a szezon hátralévő részétől

Forma-1, Bahreini Nagydíj 2023, péntek, Christian Horner
Red Bull Racing's British team principal Christian Horner looks on during the first practice session of the Bahrain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir on March 3, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Red Bull csapat az idei szezonban jelentős előnyt tudott kiharcolni a riválisaival szemben, de a csapatfőnök Christian Horner szerint bizonyos tényezők miatt nagyobb kihívást jelenthet az alakulat számára az előny megtartása.

A Red Bull dominánsan kezdte a szezont, mindhárom eddigi versenyen győzelmet aratott, és jelentős előnnyel vezet a riválisok előtt. A 2022-es konstruktőri bajnokság győzteseként azonban a Red Bullnak idén kevesebb szélcsatorna- és digitális szélcsatorna ideje van, valamint a 2021-es költségvetési plafon megsértése miatt kapott büntetések is hátráltatják őket.

Az alakulat 10 százalékos levonást kapott az aerodinamikai és a digitális szélcsatorna támogatásokból, valamint 7 millió dolláros bírságot, ezért Horner úgy véli, hogy a csapat fejlesztési időbeli különbsége a többiekhez képest kihívást jelenthet.

- idézi Hornert a Forma-1 hivatalos oldala.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„De ez van. Egyszerűen csak a lehető legtöbbet kell kihoznunk abból, amink van, hatékonyak, eredményesek és szelektívnek kell lennünk abban, hogy mit választunk a fejlesztésre, és hogyan osztjuk be az időnket."

A csapatfőnök úgy érzi, hogy a sportágon belüli különböző "kulturális változások" is megnehezítették a Red Bull és a többi csapat előtt álló feladatot.

„Az elmúlt néhány évben teljes kulturális változás történt. Új kihívást jelent a Forma-1-ben, hogy hogyan alkalmazod az erőforrásaidat.

és persze nagyon sok változó van, mint például a baleseti sérülések, amelyek nagy hatással lehetnek a fejlődési lehetőségeidre. Érdekes lesz látni, hogyan alakul az idei év" – mondta Red Bull csapatfőnöke.