Russellnek megkönnyebbülés, hogy Hamilton is visszaesett a Mercedesszel

Forma-1, Belga Nagydíj 2022, vasárnap, Lewis Hamilton, George Russell
Russell megelőzheti Hamiltont a csapaton belüli hierarchiában
Vágólapra másolva!
George Russell, a Forma–1-es Mercedes csapat pilótája úgy érzi, hogy a karrierje szempontjából jól járt azzal, hogy a csapattársa, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton folyamatosan gyengélkedik a W14-es autóval.

A Mercedes számára nem indult jól az idei szezon, a csapat első dobogós helyezésére a harmadik futamig kellett várni, amikor a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton a dobogó második fokára állhatott Ausztráliában.

A Mercedesnél folyamatosan küzdenek a W14-es autó problémáival, és könnyen lehet, hogy Hamilton sem hosszabbítja meg a szerződését, ha a jövőben nem kap versenyképes autót. Hamilton csapattársa, az előző szezonban érkezett George Russell úgy látja, hogy valamelyest könnyebbség neki, hogy a hétszeres világbajnok is küszködik az autójával, mert így kisebb rajta a nyomás.

„Lewis csapattársának lenni egy arany lehetőség. Különösen most, hogy az autó nem úgy teljesít, ahogyan szeretnénk.

– mondta a Square Mile-nak a 25 éves pilóta, aki nem aggódik amiatt, hogy Hamilton ellen kell bizonyítania.

Russell örül neki, hogy egy olyan klasszis a csapattársa, mint Hamilton Forrás: AFP/John Thys

„Úgy érzem, hogy már bebizonyítottam, hogy mire vagyok képes, szóval nincs nyomás ebből a szempontból.

Azért vagyok ott, hogy a lehető legjobb munkát végezzem, és úgy gondolom, hogy ez nagyon szerencsés helyzet. Nem aggódom semmilyen statisztika miatt, vagy azon, hogy Lewis tempójában vagyok, mert úgy érzem, ezt már tavaly is megmutattam" – tette hozzá Russell, aki fantasztikus helyzetnek tartja, hogy a valaha volt legnagyobb ellenféllel kell megmérkőznie.