Újabb részletek derültek ki Michael Schumacher botrányt kavart interjújáról

Forma-1, Olasz Nagydíj 2001, Scuderia Ferrari, Michael Schumacher
German Ferrari driver Michael Schumacher walks in the pits of the Monza racetrack, 16 September 2001, after the Italian Formula One Grand Prix. AFP PHOTO PATRICK HERTZOG (Photo by PATRICK HERTZOG / AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy arról beszámoltunk, óriási botrány tört ki Németországban, miután egy magazinban megjelent egy mesterséges intelligencián (AI) keresztüli interjú a 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedett Michael Schumacherrel. Az ügy nyilvánosságra kerülése után a Schumacher család már jogi lépéseket fontolgat, a Bors pedig mélyebben utánajárt, miket tud az AI a hétszeres Forma–1-es világbajnokról.

A szenzációnak tűnt interjúban a mesterséges Schumacher sablonkérdésekre sablonválaszokat adott, ám így is felvetődött, hogy vajon honnan tudhatott az AI ilyen sokat a német expilótáról. A Bors azonban rátalált a WELTMEISTER (világbajnok) nevű felhasználó által megalkotott kamuprofilra, ahol többek között a hogylétéről, Mick Schumacherről, az idei F1-es világbajnokról és a legközelebbi magyarországi látogatásáról is kérdezték, ám

egyik válasza sem tartalmazott olyan belső információkat, amelyeket egy átlagos rajongó ne ismerne.

Michael Schumacherről 2013 decembere óta szinte semmit nem tudni Forrás: AFP/Patrick Hertzog

Sőt, még annyit sem, a Bors ugyanis azt is észrevette, hogy a Ferrarin kívül Schumacher többi excsapatát meg sem említi a kamuprofil, míg fiáról azt hiszi, hogy idén is versenyez, noha tesztpilóta a Mercedesnél. A családjából pedig csak a feleségét és Micket említette meg, a lányukat, Gina Mariát nem.

Ez azonban a család szóvivője szerint nem akadályozza meg a magánéletüket az elmúlt 10 évben erősen féltő Schumacheréket abban, hogy

máris jogi lépéseket terveznek a német magazin ellen.