Vágólapra másolva!
Az IndyCar brit versenyzőjét, Callum Ilottot halálosan megfenyegették a szurkolók a hétvégi futam után.

A hétvégi IndyCar-futamon a korábbi Ferrari-junior, a brit Callum Ilott a bokszból úgy tért vissza a pályára, hogy az élboly elé érkezett meg és megtartotta a pozícióját, ahogyan az ebben a versenysorozatban megengedett. A 24 éves pilóta alaposan feltartotta a riválisait, egyikük megforgott, míg a versenyt vezető Agustin Canapino pedig több helyezést is veszített.

A formula.hu megírta, hogy az eset után

elszabadultak az indulatok és a feldühödött szurkolók rengeteg halálos fenyegetéssel zaklatták Ilottot a közösségi médiában.

A pilóta nem ijedt meg túlzottan ettől, mert saját bevallása szerint jól kezeli az ilyesmit, azonban az argentin kommentátor, Martin Ponte viselkedését felháborítónak tartja, mert szerinte elfogadhatatlan, ha valaki ilyen viselkedésre bátorítja az embereket.

Callum Ilott halálos fenyegetéseket kapott a hétvégi futam után Forrás: Getty Images via AFP/2022 Getty Images/Justin Casterline

A versenyzők közül többen kiálltak Ilott melett, az IndyCar pedig közleményben erősítette meg, hogy semmilyen fenyegetés és erőszak nem megengedett és nem elfogadható, mert a tisztelet a legfontosabb.