Hatalmas változásra készülnek az Aston Martinnál

Forma-1, Ausztrál Nagydíj 2023, szombat, Lance Stroll
Aston Martin's Canadian driver Lance Stroll drives during the third practice session of the 2023 Formula One Australian Grand Prix at the Albert Park Circuit in Melbourne on April 1, 2023. (Photo by Martin KEEP / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Az Aston Martin Forma-1-es csapata a partnert kereső Hondával függetlenítené magát, hogy még több esélye legyen a világbajnoki győzelemre a jövőben.

Az Aston Martin remekül kezdte az idei F1-es szezont, de a brit istállónál máris magasabb célokat terveznek, a tulajdonos Lawrence Stroll le akarja győzni a mezőnyt uraló Red Bullt és meg sem állna a világbajnoki címig. Jelenleg a motort, a váltót és a hátsó felfüggesztést a Mercedes biztosítja a csapatnak, amely

szeretne függetlenedni a németektől és a hírek szerint a Hondával köthet megállapodást a jövőben.

Az M4 Sport megírta, hogy a japánok leadták a nevezésüket a 2026-ban rajtoló új motorérára, de csapatuk még nincs. Jelenleg a Williams, a McLaren és az Aston Martin tűnik számukra reális lehetőségnek, és állítólag a vezetőségük a zöld csapattal történő együttműködést szorgalmazná.

Az Aston Martin komoly befektetésekkel próbálja vb-esélyes élcsapattá fejleszteni magát, és a szakembergárdáját már az elmúlt években megerősítette, idén pedig elkészül az új gyáruk, amelyben saját modern szélcsatornát és szimulátort helyeznek üzembe.