Jelenleg is aktív F1-es pilótákat szemelt ki magának az újonnan csatlakozó Audi

Audi, Forma-1
This photograph taken on August 26, 2022 show the new F1 Audi car after a press conference on Audi which will become an engine supplier in 2026 ahead the Spa-Francorchamps racetrack Spa. - German car manufacturer Audi will become an engine supplier in Formula One for the first time in the 2026 season, chairman Markus Duesmann announced. The Formula One Belgian Grand Prix will take place on August 28, 2022. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a 2026-tól a sportághoz motorgyártóként, a Sauberrel szövetkezve belépő német márka egyik első számú kiszemeltje a Ferrari spanyol versenyzője, Carlos Sainz.

Három szezon múlva már az Audi is tagja lesz a Forma–1 mezőnyének, ahogy a Ferrari, a Honda, a Mercedes, a Red Bull Ford és a Renault (Alpine néven) is jelen lesz motorszállítóként 2026-tól. A négykarikás márka a jelenleg az Alfa Romeo partnereként szereplő Sauberrel fog szövetséget kötni,

a csapat egyik jelenlegi pilótája, Valtteri Bottas pedig korábban jelezte is, hogy szívesen maradna az Audi-korszakban is az istállónál – erre minden esélye meg is van.

Sokan úgy gondolták, hogy

az Audi legalább egy hazai, német pilótát is indítani szeretne a debütáló szezonjában, amit Markus Duesmann vezérigazgató meg is erősített,

ám azt is hozzátette, egyelőre még nem volt megbeszélésük ezzel kapcsolatban Mick Schumacherrel és Nico Hülkenberggel (a jelenlegi mezőny egyetlen német pilótájával) sem.

Összeállhat a Bottas-Sainz pilótapáros 2026-ban az Audinál Forrás: AFP/John Thys

Ugyanakkor a svájci Blick úgy értesült, hogy

a Ferrari jelenlegi pilótáját, Carlos Sainzot nézte ki magának az Audi,

pontosabban inkább a spanyol egykori mclarenes főnöke, a Sauber jelenlegi vezérigazgatója, Andreas Seidl.

Az Audi Forma–1-es igazgatója, Oliver Hoffmann közben arról a hírről számolt be kedden, hogy 2023 végére már szeretnék legalább 300 fősre bővíteni a motorrészlegüket, és addigra elkészülnek a 2026-os erőforrásuk első változatával is.