A Forma-1 vezérigazgatóját nem izgatják a történelmi versenypályák

Forma-1, Német Nagydíj 2013
The flags of the Nürburgring, the German flag and the flags of the FIA and the Formula One seen at the Nuerburgring circuit in Nuerburg, Germany, 07 July 2013. Photo: Jens Buettner/dpa
Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali, a Forma-1 vezérigazgatója elmondta, hogy a sportág történelmi nagydíjai korántsem biztos, hogy helyet kapnak a versenynaptárban, ha nem teszik meg azokat a dolgokat, amelyek a fejlődéshez szükségesek.

A hagyományos belgiumi, olaszországi, monacói és brit futamok az elmúlt évtizedben már többször is veszélybe kerültek, a Német Nagydíj pedig már elvesztette helyét a versenynaptárban.

Annak a lehetősége, hogy ezek a történelmi események kiesnek a Forma-1-ből, megnőtt, hiszen a versenyek rendezésében érdekelt feltörekvő régiók érdeklődése igencsak megnőtt, amely főként a Drive to Survive című sorozatának köszönhető.

Stefano Domenicalit, a Forma-1 vezérigazgatója Forrás: Lamborghini

„Mindig azt mondom a promótereinknek, hogy amikor a történelemben csak hátrafelé nézünk, az nem jó. Arrogánsnak lenni és azt hinni, hogy garantált jövőd van, mert száz éve versenyzel, nem elég. Ha benne akarnak lenni a versenynaptárban, akkor meg kell tenniük azokat a dolgokat, amelyek szerintünk megfelelőek számukra és számunkra, a Forma-1 számára is" – idézi a racingnews365.com Stefano Domenicalit, a Forma-1 vezérigazgatóját.