Hamilton megszólalt a jövőjével kapcsolatban

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Lewis Hamilton
Hamilton futamgyőzelem nélkül zárta a szezont
Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton, Mercedes csapat hétszeres világbajnok pilótája azt tervezi, hogy élete végéig a Forma-1-es istálló kötelékében marad, ahogy azt a legendás Stirling Moss is tette.

A hétszeres világbajnok a jelenlegi szerződésének utolsó évében jár, és eddig még nem jelentette be a szerződéshosszabbítást, annak ellenére, hogy a legutóbbi holtszezonban azt mondta, a megújítás puszta formalitás lenne.

Hamilton többször is kijelentette, hogy továbbra is elkötelezett a Mercedes mellett, amely 13 éves kora óta támogatja őt.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elismerte, megértené, ha a brit világbajnok más lehetőségeket keresne, ha a csapat nem tudna neki versenyképesebb autót biztosítani.

Toto Wolff és Lewis Hamilton remek kapcsolatot ápolnak Forrás: Daimler AG/Steve Etherington/Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

Hamilton azonban elutasította ezt a felvetést, és azt mondta, reméli, hogy a legendás Stirling Moss útját követheti, aki élete végéig a Mercedeshez kötődött. Igaz, Hamilton már hétszer volt világbajnok, míg Mosst gyakran nevezik a legnagyobb versenyzőnek, aki nem nyert világbajnoki címet.

„Csodálatosan érzem magam.

Egyelőre ez adott, szóval csak folytatnunk kell, ahogy a márkával való közös építkezést is folytatni kell" – idézi az autosport.com a hétszeres világbajnok brit pilótát.

Hamiltonnak az idei szezonban méh nincs futamgyőzelme Forrás: Mercedes-Benz AG/© LAT Images for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd/Lat Images

Bár Hamilton a Mercedesnél elért eredményei miatt már most is márkanagykövetnek számít, azonban pilóta azt mondta, hogy csak addig szeretné megtartani versenyzői ülését a csapatnál, amíg hozzá tud járulni a sikeres szerepléshez.

„Csodálatos szövetségeseim vannak a csapatnál. Nagyszerű kapcsolatokat ápolok itt.

Ha valaha is úgy érzem, hogy eljön az a pont, amikor erre már képtelen vagyok, érkezzen egy fiatal a helyemre. De még elég fiatal vagyok és a formám is rendben van" – tette hozzá a 38 Lewis Hamilton.